Üniversitemizde Rehber Öğretmenlere Yönelik Mesleki Gelişim Eğitim Çalışması Yapıldı

14-05-2019

Sürekli Eğitim Merkezi ile Kurumsal Tanıtım Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim, 12 Mayıs Pazar günü kampüsümüzde gerçekleştirildi. Ankara’nın farklı okullarından gelen rehber öğretmenlerin mesleki gelişimleri için gerçekleştirilen bu eğitim programı oldukça ilgi gördü.

Programa emekli Emniyet Müdürü Mutlu Çelik’in madde bağımlılığı konusu ile başlandı. Uyuşturucu madde türleri hakkında bilgi verilirken, mücadele ve müdahale yöntemleri hakkında da bilgi verildi. Sonrasında teknoloji bağımlılığı konusunda sunum yapan Psikoterapist Sibel Düzakın da günümüzün en önemli sorunlarına değinerek, rehber öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Öğleden sonraki bölümde ise sanal bağımlılık ve internetin olası tehlikeleri konusunda Psikoterapist Sait Alişan bilgi ve tecrübelerini paylaşarak, gençlerin bu konularda daha fazla bilgilendirilmesini sağlamıştır.